Proning DHI logo

 

 

Dobro došli na internet stranice Proning DHI-a

Opseg usluga našeg poduzeća je prvenstveno projektiranje i konzalting u području urbane hidrotehnike, hidrotehike riječnih slivova i ekoinženjerstva, gdje smo stekli zapažene reference primjenom najsuvremenijih metodoloških pristupa i suradnjom s relevantnim domaćim i stranim stručnjacima. Naše usluge obuhvaćaju izradu slijedeće dokumentacije:

Arrow Studijska dokumentacija Arrow Tehnička projektna dokumentacija
Arrow Master planovi Arrow Priprema investicijskih projekata
Arrow Koncepcije i idejni projekti Arrow Ostalo

 

Novo!!!Zadnje novosti

Obavijest Hrvatska nacionalna radionica RECONECT

Nastavno na prethodne radionice i skori dovršetak projekta, u petak 17.5.2024. u Zagrebu, održana je hrvatska nacionalna radionica „Rješenja za smanjenje rizika od poplava temeljena na prirodi na slivu rijeke Bregane u sklopu RECONECT projekta“.

Pročitaj više:


Obavijest Novi član našeg tima u funkciji generalnog direktora i glavnog menađera g. Dario Ban

Posebno zadovoljstvo nam je predstaviti novog člana našeg tima u funkciji generalnog direktora i glavnog menađera društva PRONING DHI d.o.o. g. Daria Bana koji preuzima punopravno vođenje našeg društva sa veljačom 2024.g.
G. Dario Ban je izuzetan stručnjak u vodnom gospodarstvu Republike Hrvatske koji je svojom energijom, predanim i stručnim radom na prethodnim funkcijama i radnim zadacima doprinjeo svekolikom razvoju hrvatskog vodnog gospodarstva.

Pročitaj više:


Obavijest TSBDA - INICIJATIVA 3 MORA ZA NOVE POSLOVNE MOGUĆNOSTI U EU

Na inicijativu TSBDA (www.tsbda.com) "Udruge za budućnost poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi" 15. studenog 2023. održan je sastanak u Bruxellesu pod vodstvom g. Mareka Kowalskog, predsjednika federacije poljskih poduzetnika i g. Jakub Pawelec predsjednik TSBDA.

Pročitaj više:


Obavijest Predviđanje poplava u realnom vremenu za rijeke Dravu i Dunav i rijeke Jadranskog mora

U tijeku je radionica za strucnjake iz DHMZ i Hrvatske Vode za projekte uspostave predviđanja poplava u realnom vremenu za rijeke Dravu i Dunav i rijeke Jadranskog mora.
Uz Draženku Kvesić i Ratka Ramuščaka iz Proninga radionicu vode Gregers Jorgensen i Jacob Larsen iz DHI Danska.

Pročitaj više:


Obavijest Radionica RECONECT

U periodu od 8.-10. studenog 2023. Proning-DHI je, kao jedan od 37 partnera projekta RECONECT, održao radionicu za njegove europske Suradnike iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Poljske, Srbije i Hrvatske.

Pročitaj više:


Obavijest Potpisan ugovor za aglomeraciju Samobor

Projektno društvo PRONING DHI d.o.o. kao vodeći partner sudjeluje u projektu Izrada studijske i projektne dokumentacije i aplikacijskog paketa za projekt razvoja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Samobor. Ugovor je svečano potpisan u Gradskoj vijećnici u Samoboru.

Pročitaj više:


Obavijest DHI odobalne vjetroelektrane

DHI u svojem najdirektnijem nastupu najširoj javnosti kažu da su prve osobe koje biste trebali nazvati kada imate težak izazov za rješavanje u vodenom okruženju - bila to rijeka, akumulacija, ocean, obala, unutar grada ili tvornice. Znanje koju DHI ima o vodenom okolišu nema premca. Predstavlja više od 50 godina predanog istraživanja i iskustva iz stvarnog života iz više od 140 zemalja svijeta. DHI nastoji to znanje učiniti globalno dostupnim klijentima i partnerima kanalizirajući ga kroz svoje lokalne timove i jedinstveni softver. Svijet DHI-a je voda. Bilo da trebate štedjeti vodu, pravedno je dijeliti, poboljšati njezinu kvalitetu, kvantificirati njezin utjecaj ili upravljati njezinim protokom, DHI vam može pomoći. Znanje DHI, u kombinaciji sa stručnošću DHI tima i snagom DHI tehnologije, drži ključ za otključavanje pravog rješenja.

Pročitaj više:


Obavijest VEPAR - Prognostički sustavi

PRONING DHI u suradnji sa DHI i IEI u svojstvu vodećeg partnera a za potrebe HV i DHMZ kao ne-građevinske mjere za smanjenje rizika od poplava u RH izrađuje dva ključna projekta:

Prognostički sustav Drava/Dunav (u radu) i Prognostički sustav Jadran (u radu)

Pročitaj više:


Obavijest Svjetski dan voda 2023.

Povodom Svjetskog dana voda 2023., časopis Hrvatska vodoprivreda siječanj/ožujak 2023, br. 242, objavio je članak autora Draženka Kvesić, Božidar Deduš i Ratko Ramuščak svi iz Proning Dhi, pod naslovom „Smanjenje hidrometeoroloških rizika – rješenja temeljenja na prirodi (NBS)“

Pročitaj više:


Info Ponosni smo partneri DHI Denmark u izradi matematskog modela kanalizacijskog sustava Ljubljana


Info Posjet Sarajevu - AVP SAVA, povodom svjetskog dana vode 2023

Link Pogledajte video

Info RECONECT - Smanjenje rizika uzrokovanih ekstremnim vremenskim uvjetima s prirodnim rješenjima

Priroda često trpi štetu uzrokovanu ekstremnim vremenskim prilikama kao što su oluje, obilne kiše, poplave i suše. Ali sama priroda također može biti dio rješenja smanjivanjem utjecaja ekstremnih vremenskih i klimatskih promjena. Veliki projekt koji financira EU ima za cilj povećati znanje o prirodnim rješenjima i njihovoj upotrebi za smanjenje hidrometeoroloških rizika.

Link Saznajte više na Medium-u

Obavijest Proning @IWA Svjetski kongres o vodama

U periodu od 11.-15.rujna 2022. Proningovi stručnjaci Dražen Navratil i Draženka Kvesić sudjelovali su IWA Svjetskom kongresu o vodama u Kopenhagenu na temu „Voda u pametnim gradovima ugodnim za život“. U sklopu izložbenog programa, boravili su na štandu našeg dugogodišnjeg partnera Danskog Hidrauličkog Instituta, jednog od nekoliko vrhunskih svjetskih instituta iz domene modeliranja i upravljanja vodnim resursima.

Pročitaj više:

Obavijest Proning DHI sudjeluje na IWA World Water Congress & Exhibition 2022

Od 11.09.2022. do 15.09.2022. u Kopenhagenu u konferencijskom centru Bella Center Copenhagen održati će se međunarodna konferencija IWA World Water Congress & Exhibition 2022.

 

 

Pročitaj više:

Obavijest PRONING DHI je krajnji primatelj financijskog instrumenta ''COVID - 19 zajam za obrtna sredstva“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“


We are a proud member of Clean Hydrogen Alliance

Declaration

May 4th 2020 - Coronavirus Global Response International Pledging Event Countdown

Prognoziranje poplava u realnom vremenu na slivu rijeke Save u Hrvatskoj

Continuation of implementation of the pilot project and capacity building for flood forecasting - Sava from Sisak to the border with Republic of Serbia

RECONECT partner

RECONECT projekt letak

Kontakt

PRONING DHI d.o.o. za projektiranje, usluge i trgovinu
Sjedište:
Račkoga 3, 10000 Zagreb, Croatia

Ured Zagreb:
Otona Kučere 5, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel. (+385 1) 455-6903, 461-0903, 461-0904
fax. (+385 1) 455-6904

Ured Split:
Vukovarska 7, 21000 Split, Hrvatska
tel. (+385 21) 343-520
fax. (+385 21) 480-114

E-mail: info@proning-dhi.hr